Det Grønne udvalgs egen side

Kontaktperson: Hans Bruun, 51941139, klodshans1105@gmail.com


Arbejdsdag i Æblelunden søndag den 15. august 2021:

Wita og Solvej fra Grønt udvalg havde lavet opslag om frivillig hjælp til naturen, ved at få ordnet i Æblelunden. Der var et godt fremmøde, i alt blev vi 17 medlemmer.

Til en hård arbejdsdag og senere, tid til en hyggelig snak over pølser på grillen ved klubhuset, hjemmelavet kartoffelsalat, div. andre salater, samt diverse drikkevarer, sponseret af lokalbestyrelsen, på medlemmernes vegne.

Fotograf Jørn Frederiksen

Her er links til diverse hjemmesider.

Link til Rengøringsserie fra ecnordic: www.ecnordic.com

Læs her om skovflåter og forholdsreglerne du bør tage.

Drop giften i din have læs mere om  dette på: www.giftfri-have.dk

Drop gift og hold igen med gødning

For at få en levende naturhave, så er det afgørende, at du ikke bruger sprøjtgift og holder igen med gødning. For selvom sprøjtegift er beregnet til at udrydde såkaldte skadedyr, ukrudt eller mos, så påvirker giften hele økosystemet, som insekterne og ukrudtet er en del af. Hvis du gør din have giftfri, så gavner det hele økosystemet og i særdeleshed sårbare insekter som bier og sommerfugle. Og du sparer vores grundvand for rester af sprøjtegift.Mange bier og sommerfugle foretrækker planter, der trives bedst på næringsfattig jord. Når vegetationen bliver for tæt, selv efter en lille mængde gødning, vil mange sommerfuglearter forsvinde. Så vil du have en vildere have, så begræns gødningen. Og brug den kun til dine grøntsager eller afgrøder.

Giftfri have?

Hvis du vil vide mere om, hvordan du bliver giftfri i din have og hvilke fordele det har, så kig forbi www.giftfri-have.dk Lige nu har 15.268 haveejere erklæret sig giftfrie landet over. Med projektet Giftfri Have vil Danmarks Naturfredningsforening inspirere danskere til at holde deres have fri fra sprøjtegift og gødning. Med en giftfri have passer du på grundvandet, dyrene i din have og sikre sundheden for mennesker omkring dig.