Måned: august 2021

Gode råd til have og hus
Meget mere biodiversitet i haven

Når du nu skal i gang med at omdanne en friseret græsplæne til en mere naturvenlig have, er det ofte den blomsterrige vildeng, som mange haveejere drømmer om. Men faktisk er det ofte det sværeste naturelement at få til at fungere i haven, specielt hvis du bor hvor jorden er lerholdig. I virkeligheden kræver det langt flere naturelementer end mange blomster at få liv i haven. Det er derfor, at vi opfordrer dig til at lade de store træer stå, de døde træer ligge eller lave et sumpet område. Jo flere slags levesteder, du har i din have, og jo bedre du er til at ”kopiere” naturen, desto mere biodiversitet. Men vi hjælper også gerne med at lave en flot vildeng til vores sommerfugle og vilde bier.

Se de 20 bedste sommerfugleplanter

Tilmeld din have til Slip haven fri! ved at klikke på billedet nedenfor:

Loading

Gode råd til have og hus
Sådan får du din egen blomstereng

En blomstereng byder på blomster i mange farver – Nyhedsbrev fra Jespers Planteskole

Har du en drøm om at få din egen blomstereng ? Mange flotte blomster til stor glæde for både mennesker, bier og insekter. Men hvordan får du succes med etablering af blomsterengen og hvilke blomsterfrø skal du vælge? Vores gartner har selv sået sin egen blomstereng og vi har nu lavet en komplet guide til dig så du let kan komme igang med projekt blomstereng. Har du en mindre have, kan du også så ‘blomstereng’ i plantekasser.

Læs mere

Loading

Gode råd til have og hus
Vild have med vilje – mere biodiversitet

Skab levesteder for insekter og sommerfugle – Nyhedsbrev fra Jespers Planteskole

Sætter du pris på den smukke vilde natur og de fine æstetiske former den byder på? Ved at lade områder vokse vildt kan du bringe den vilde natur ind i din egen have. Vild have med vilje er en afslappet måde at dyrke sin have på, som samtidig tager hensyn til planter, dyr og insekter, hvilket bliver mere og mere aktuelt. Den vilde have er ikke kun for haveejere, for flere af de vilde elementer kan også sagtens anvendes på en altan. 

Læs mere

Loading

Opslagstavlen
AffaldPlus: Frølunde – nyhedsbrev august 2021

Kære Frølunde

Vi håber, du har haft en god sommer og er klar til at gå efteråret i møde. Hos AffaldPlus har vi bl.a. brugt sommeren til at indføre et par nye afleveringsmuligheder på genbrugspladserne og flere ændringer er på vej i løbet af efteråret.

Læs Nyhedsbrevet for august 2021 fra AffaldPlus her.

Her står bl. a.:

  • Derfor skal du aflevere madaffald til genbrug
  • Deltag i quiz om madaffald
  • Se video med madaffaldets vej, fra du har afleveret det, til det bliver til gødning og bæredygtig energi
  • Se Bodil Jørgensen med “Fuck’er du med batterierne?”

Loading

Bestyrelsen, Gode råd til have og hus, Opslagstavlen
Bliv fri for rotter

Se Bolius‘ tema om rotter ved at klikke på billedet ovenfor.

Her er der mange spændende indlæg, fx denne:

Sådan undgår du at fodre rotterne

Ifølge Miljøstyrelsen er det især tre ting, der giver husejere problemer med rotter. Fuglefodring, hønse- og dyrehold og nedfaldsfrugter, der får lov at ligge for længe på jorden. Har du eller naboen samtidig problemer med en utæt kloak, kan det give rotterne gode betingelser for at rykke ud af kloakken og op til overfladen.

Sådan fodrer du fugle uden at fodre rotter


Se også under Slagelse Kommune om rotter.

Her er et kortfattet indlæg om, hvordan vi melder om rotter:
Klik på billedet nedenfor, for at se det i større format.

Loading

Bestyrelsen, Opslagstavlen
Kasse monteret på trailere

Som i kan se er der blevet monteret en kasse på trailerne. Disse indeholder et net og en snor til brug. Tjek at disse er til stede når i skal bruge traileren, samt at alt fungere.
Vi har en del reparationer, fordi nogle medlemmer ikke har respekt for vores fælles eje. Så giv os et praj hvis i observerer noget. Der er således stor sandsynlighed for at det er den der har brugt traileren før dig, der er årsagen, så vil vi henvende os til vedkomne.

Lokalbestyrelsen
Fællesskab med mening

Loading